Hrušky s krémom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 hrušky, 80 g kryštálového cukru, 1,5 dl vody, čokoládu a ovocie na ozdobu. Krém: 3 dl mlieka, 50 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 lyžicu škrobovej múčky, 1 lyžicu kakaa, 1 lyžicu jahodového sirupu.

Postup

Krok 1

Hrušky umyjeme, osušíme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a vykrojíme jadrovníky. Z cukru pripravíme karamel, zalejeme ho vodou a polovice hrušiek do neho namočíme. Hrušky poukladáme na tanier a necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru, žĺtkov a škrobovej múčky uvaríme hladký krém, ktorý rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao, do druhej jahodový sirup a necháme vychladnúť. Do oboch krémov vmiešame tuhý sneh z bielok. Krémami ozdobíme hrušky, pokvapkáme ich rozpustenou čokoládou a navrch dáme drobné ovocie.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 348
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

349

Podobné recepty:
  • Tofu na srbský spôsob

    Tofu na srbský spôsob

  • Rajčiaková polievka s banánmi

    Rajčiaková polievka s banánmi

  • Paradajkový šalát Koloseum

    Paradajkový šalát Koloseum