Francúzska jablková torta

2018-02-15

Popis

Francúzska jablková torta

Ingrediencie

  • 125 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 ks vajce
  • 1/3 vrecúško kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • vanilkový cukor
  • Šľahačková plnka: šľahačku, želatínu
  • 1 kg postrúhaných jabĺk

Postup

Krok 1

Z múky, masla, cukru, vajca, kypriaceho prášku a štipky soli vymiešame cesto. Cesto dáme do tortovej formy a pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Postrúhané jablká varíme, spolu s vanilkovým cukrom, do mäkka. Osobitne si uvaríme vanilkový puding, ktorý zmiešame s jablkami. Po miernom vychladnutí vylejeme na vychladnuté cesto. Navrch dáme šľahačkovú plnku, ktorú si pripravíme zmiešaním šľahačky a rozpustenej želatíny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 761
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

762

Podobné recepty:
  • Sušienkový cheesecake s krémom ganache

    Sušienkový cheesecake s krémom ganache

  • Grilovaný pstruh so slivkami

    Grilovaný pstruh so slivkami

  • Hamburger z ovsených vločiek

    Hamburger z ovsených vločiek