Bravčová roláda
2015-12-14- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 1 kg bravčového bôčika
- 1 ks konzervu nesladeného kondenzovaného mlieka
- 3 ks vajcia
- 200 g diétnej alebo šunkovej salámy
- trochu kapiu
- trochu petržlenovú vňať
- trochu zeleninovú koreniacu zmes
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Bôčik pomelieme, pridáme soľ, zeleninovú koreniacu zmes a kondenzované mlieko. Premiešame a necháme odstáť v chladničke po dobu asi 24 hodín. Mäso navrstvíme na alobal, na mäso navrstvíme praženicu z troch vajec, pokrájanú kapiu a vňať. Prikryjeme plátkami salámy, zvinieme a zabalíme do alobalu. Pečieme asi 1,5 hodiny, pričom roládu v alobale podlievame vodou. Podávame so zemiakovou kašou.