Mleté mäso s mrkvovou a kapustou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 vrecúško Fix na mleté mäso, 500 g mletého mäsa, 250 g mrkvy, 600 g kapusty, 3 lyžice sezamového oleja, 150 g nízkotučnej smotany, múka na zásmažku, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie a farebné korenie na posypanie.

Postup

Krok 1

Obsah vrecúška rozpustíme v 1,25 dl vlažnej vody, pridáme mleté mäso, zmiešame a formujeme malé guľôčky. Mrkvu pokrájame na tenké pásiky, kapustu na širšie. Na panvici zohrejeme olej, v ktorom opečieme mäsové guľôčky (asi 5 minút). Do výpeku vložíme kapustu a mrkvu, krátko podusíme, podlejeme vodou - asi 1,25 dl – a smotanou. Pridáme opečené guľôčky, zahustíme zápražkou, osolíme a okoreníme. Podávame s celozrnným pečivom, zemiakmi, alebo samotné.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 633
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

634

Podobné recepty:
  • Palacinky na taliansky spôsob

    Palacinky na taliansky spôsob

  • Jednoduchá, krémová brokolicová polievka

    Jednoduchá, krémová brokolicová polievka

  • Kapustové závitky s hydinovým mäsom a tofu

    Kapustové závitky s hydinovým mäsom a tofu

kuk