Smotanové čufty

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa, 2 vajcia, 2 žemle, 2 dl mlieka, 1 dl červeného vína, 0,5 dl octu, 1/2 lyžičky cukru, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 2 lyžičky masti, 2 lyžičky hladkej múky, 2 dl smotany, soľ.

Postup

Krok 1

Mäso pomelieme, zmiešame s korením, vínom, v mlieku namočenými a vytlačenými žemľami, vajcami a necháme odležať. Z hmoty tvarujeme guľky vo veľkosti orecha. Po odležaní ich opražíme na tuku a podlejeme mliekom v ktorom sme máčali žemle a prikryté dusíme asi 20 minút. Zmiešame smotanu s múkou, čufty vyberieme na tanier a do šťavy vlejeme smotanu. Miešame do zhustnutia. Ochutíme octom, cukrom a omáčkou prelejeme čufty. Podávame s chlebom, ryžou, alebo cestovinami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 679
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

680

Podobné recepty:
  • Flambované sušené slivky v slanine

    Flambované sušené slivky v slanine

  • Pečené dolnozemské bravčové mäso

    Pečené dolnozemské bravčové mäso

  • Banánová roláda

    Banánová roláda