Zverinová paštéta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 200 g srnčieho pliecka alebo zverinového orezu, 300 g zverinovej pečene, 200 g prerastenej slaniny, 4 dl červeného vína, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 50 g sušených sliviek, 50 g pistácií, 5 vajec, 1 dl šľahačkovej smotany, celé nové korenie, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, bobkový list, soľ.

Postup

Krok 1

Na tuku osmažíme do zlatista až hneda nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, soľ, mleté čierne korenie. Dusíme asi 20 minút. Mäso aj so šťavou pomelieme. Pomelieme aj pečeň. Pečeň s mäsom zmiešame a ešte raz pomelieme, prípadne rozmixujeme. Slaninu pokrájame na malé kocky. Pistácie a sušené slivky posekáme na menšie časti. Mäso s pečeňou zmiešame so slaninou, pistáciami a slivkami, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom, prelisovaným cesnakom. Vmiešame vajcia a šľahačkovú smotanu, prípadne soľ. Formu (srnčí chrbát) vymastíme olejom, vylejeme do nej pripravenú masu a formu položíme do pekáča, v ktorom máme asi 2 cm vody. Pečieme pri teplote maximálne 120 stupňov Celzia asi 1 hodinu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1132
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1133

Podobné recepty:
  • Baklažány plnené šunkou a hubami

    Baklažány plnené šunkou a hubami

  • Pečený tetrov

    Pečený tetrov

  • Cestovinový šalát s krabími prstami a broskyňami

    Cestovinový šalát s krabími prstami a broskyňami

kuk