Diviak s vínom a lekvárom

2016-04-29
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Jemne pripravené diviačie mäso na víne. Podľa potreby omáčku rozriedime vodou.

Ingrediencie

  • 600 g stehna z diviaka
  • masť
  • cibuľu
  • koreňovú zeleninu
  • hladkú múku
  • soľ
  • 1 lyžica šípkového lekváru
  • cukor
  • 2 lyžica červeného vína

Postup

Krok 1

Na masti opražíme pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme mäso a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme bledou zásmažkou pripravenou z masti a hladkej múky a povaríme. Podľa potreby rozriedime vodou.

Krok 2

Pridáme lekvár, víno, soľ, cukor. Chvíľu povaríme a omáčku prepasírujeme.

Krok 3

Mäso vrátime späť do omáčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1299
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1300

Podobné recepty:
  • Tatársky biftek zo zemiakov

    Tatársky biftek zo zemiakov

  • Ryba s rezancami

    Ryba s rezancami

  • Kapustové posúchy

    Kapustové posúchy

kuk