Diviak s vínom a lekvárom
2016-04-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zverina , Diviak
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Jemne pripravené diviačie mäso na víne. Podľa potreby omáčku rozriedime vodou.
Ingrediencie
- 600 g stehna z diviaka
- masť
- cibuľu
- koreňovú zeleninu
- hladkú múku
- soľ
- 1 lyžica šípkového lekváru
- cukor
- 2 lyžica červeného vína
Postup
Krok 1
Na masti opražíme pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme mäso a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme bledou zásmažkou pripravenou z masti a hladkej múky a povaríme. Podľa potreby rozriedime vodou.
Krok 2
Pridáme lekvár, víno, soľ, cukor. Chvíľu povaríme a omáčku prepasírujeme.
Krok 3
Mäso vrátime späť do omáčky.