Divina s karamelom na smotane

2016-05-02
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 100 min.

Popis

Recept na divinu, ktorý vyžaduje trpezlivosť pri príprave. Divinu necháme týždeň prešpikovanú a potom ju pripravujeme dusením a pečením.

Ingrediencie

  • 1 kg srnčieho mäsa – chrbát alebo zajaca
  • 100 g slaniny
  • 1 ks väčšiu mrkvu
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks cibuľu
  • 1.5 dl octu
  • 3 ks bobkové listy
  • 10 zrnko čierneho korenia
  • horčicu
  • 2 lyžica cukru
  • 1 ks smotanu
  • brusnice na ozdobenie

Postup

Krok 1

Mrkvu, petržlen, cibuľu pokrájame na kolieska, dáme do 0,5 l vody, pridáme ocot, bobkový list, čierne korenie a varíme asi 30 minút.

Krok 2

Do vychladnutej marinády vložíme mäso, prešpikované údenou slaninou a necháme asi týždeň v chlade. Po týždni tekutinu zlejeme a mäso dusíme asi 1 hodinu na zelenine s koreninami. Potom mäso vyberieme, potrieme horčicou a dáme piecť spolu so zeleninou.

Krok 3

Pečieme asi 30 minút. Z cukru si pripravíme karamel, pridáme k nemu rozmixovanú zeleninu s výpekom. Krátko povaríme a ku koncu pridáme smotanu. Privedieme do varu a odstavíme.

Krok 4

Mäso pokrájame na plátky, prelejeme omáčkou a ozdobíme brusnicami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 459
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

460

Podobné recepty:
  • Cuketový koláč s ovocím

    Cuketový koláč s ovocím

  • Pražský syrový nákyp

    Pražský syrový nákyp

  • Brokolicovo karfiolové duo

    Brokolicovo karfiolové duo