Medové trubičky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1,5 lyžice medu, 50 g práškového cukru, 60 g masla, 30 g hladkej múky, 1 lyžičku koňaku, 2 dl šľahačkovej smotany, 50 g na kocky pokrájaného želé, alebo kandizované ovocie.

Postup

Krok 1

Opatrne roztopíme med s cukrom a odstavíme. Keď je hmota vlažná, pridáme maslo, múku, koňak a vypracujeme vláčne cesto. Hmotu naberáme lyžičkou a kladieme na papier na pečenie a lyžičkou rozotrieme na kolieska s priemerom asi 8 cm. Pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov Celzia do zlatista. Placky necháme chladnúť do tej miery, aby sa dali rukou stiahnuť z papiera a stočiť na rúčke varechy do trubičky. Vychladnuté trubičky plníme šľahačkou a zdobíme kockami želé, alebo kandizovaným ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 887
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

888

Podobné recepty:
  • Ovocný šalát s hydinovým mäsom

    Ovocný šalát s hydinovým mäsom

  • Šalát z pečených zemiakov

    Šalát z pečených zemiakov

  • Moje prekvapenie (Ďurova nepečená torta)

    Moje prekvapenie (Ďurova nepečená torta)

kuk