Zemiakový koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 450 g v šupke uvarených zemiakov, 100 g pomletých vlašských orechov, 6 vajec, 100 g masla, 350 g šampiňónov, 100 g šunky, 100 g prerastenej slaniny, 2 veľké cibule, 150 g postrúhaného syra, 1 kyslú smotanu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku.

Postup

Krok 1

Studené zemiaky postrúhame, alebo prelisujeme. Pridáme pomleté orechy, soľ, korenie, 6 vajec, zmäknuté maslo, Vypracované cesto necháme odpočinúť. Cibuľu nadrobno pokrájame, nadrobno pokrájame aj šunku, slaninu a šampiňóny. Pokrájanú cibuľu osmažíme spolu so slaninou a šunkou. Po chvíli pridáme aj šampiňóny, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a spolu podusíme. Necháme úplne vychladnúť. Pekáč vymastíme maslom a navrstvíme doň odpočinuté cesto. Do smotany pridáme mletú červenú papriku a soľ a potrieme ňou cesto v pekáči. Na smotanu navrstvíme pripravenú plnku. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút. Pred dopečením koláč posypeme nahrubo postrúhaným syrom a dopečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 562
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

563

Podobné recepty:
  • Cestoviny s fazuľou a morcadelou

    Cestoviny s fazuľou a morcadelou

  • Mäsové koláčiky s bryndzou s údenou chuťou

    Mäsové koláčiky s bryndzou s údenou chuťou

  • Rožky plnené tvarohom

    Rožky plnené tvarohom