Ovocný medovník

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, 80 g cukru, citrónovú kôru, 5 lyžíc medu, 1 vajce, škoricu, klinčeky, aníz, 1 varený zemiak, lekvár, orechy.

Postup

Krok 1

Do múky pridáme preosiaty cukor, škoricu, klinčeky, aníz, postrúhanú citrónovú kôru, kypriaci prášok, rozpustený med, prelisovaný zemiak, vajce. Cesto dobre premiesime a necháme odstáť v chlade niekoľko hodín. Cesto rozdelíme na dve polovice a natenko rozvaľkáme. Jedno cesto prenesieme na plech, potrieme lekvárom a posypeme strúhanými orechmi, prípadne nadrobno nasekaným kandizovaným ovocím. Prikryjeme druhým cestom. Cesto popicháme špajdľou. Upečený medovník vyklopíme a na druhý deň pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 602
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

603

Podobné recepty:
  • Kurča s karí korením

    Kurča s karí korením

  • Nátierka z paradajok

    Nátierka z paradajok

  • Pomarančová limonáda

    Pomarančová limonáda