Horniacke zemiakové koláčiky

2016-03-16

Popis

Malé chutné koláčiky plnené tvarohom. Urobte si tento koláč a isto neoľutujete.

Ingrediencie

  • 400 g hrubej múky
  • soľ
  • 250 g zemiakov uvarených v šupke
  • 50 g práškového cukru
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • kvások (i dl mlieka,30 g droždia,1 lyžica cukru)
  • 30 g masla
  • 1 ks vajce
  • 2,5 dl mlieka
  • 100 g tvarohu
  • žĺtok
  • 1 lyžička cukru
  • tuk na vymastenie plechu
  • 1 ks vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Preosiatu múku osolíme, pridáme ošúpané postrúhané zemiaky, práškový i vanilkový cukor, citrónovú šťavu, vykysnutý kvások, roztopené maslo, vajce, mlieko a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme, pokrájame na štvorčeky a naplníme tvarohom rozmiešaným so žĺtkom a s cukrom. Štvorčeky preložíme, uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 987
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

988

Podobné recepty:
  • Jablkový koláč so škoricou

    Jablkový koláč so škoricou

  • Škoricové koláče

    Škoricové koláče

  • Svätomartinské rožteky

    Svätomartinské rožteky

kuk