Biskupský chlebíček
2015-12-06- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Klasický dezert so sušeným ovocím a čokoládovou polevou.
Ingrediencie
- 125 g masla
- 150 g práškového cukru
- 4 ks vajcia
- 150 g hladkej múky
- 50 g čokolády na varenie
- 50 g mandlí alebo orechov
- 50 g fíg
- 25 g hrozienok
- 25 g pomarančovej kôry
- 1/2 ks vrecúška prášku do pečiva.
Postup
Krok 1
Maslo vymiešame polovicou cukru a žĺtkami. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, pridáme druhú polovicu cukru a došľaháme. Sneh, múku, čokoládu pokrájanú na rezance, mandle, figy, pomarančovú kôru pokrájanú na kocky, hrozienka a prášok do pečiva zľahka primiešame k maslu a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme stredne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Navrch môžeme pridať čokoládovú polevu.