Biskupský chlebíček

2015-12-06
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Klasický dezert so sušeným ovocím a čokoládovou polevou.

Ingrediencie

  • 125 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 4 ks vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g čokolády na varenie
  • 50 g mandlí alebo orechov
  • 50 g fíg
  • 25 g hrozienok
  • 25 g pomarančovej kôry
  • 1/2 ks vrecúška prášku do pečiva.

Postup

Krok 1

Maslo vymiešame polovicou cukru a žĺtkami. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, pridáme druhú polovicu cukru a došľaháme. Sneh, múku, čokoládu pokrájanú na rezance, mandle, figy, pomarančovú kôru pokrájanú na kocky, hrozienka a prášok do pečiva zľahka primiešame k maslu a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme stredne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Navrch môžeme pridať čokoládovú polevu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1106
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1107

Podobné recepty:
  • Súkromné štrúdličky

    Súkromné štrúdličky

  • Teľacie rezne na šalvii (Saltimbocca)

    Teľacie rezne na šalvii (Saltimbocca)

  • Hrachové krokety

    Hrachové krokety