Jarná polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 mladé karfioly, 200 g vylúpaného zeleného hrášku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 mladý kaleráb, olej, 1 cibuľa, mletá červená paprika, soľ, zelená petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Jarnú polievku pripravujeme z mladej a čerstvej zeleniny, aby mala charakteristickú chuť i vôňu. Karfioly rozoberieme na ružičky, mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a pokrájame. Zeleninu umyjeme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať a trocha osušiť. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, odstavíme, primiešame mletú červenú papriku a opäť dáme na oheň. Potom pridáme rozobratý karfiol, vylúpaný zelený hrášok, pokrájanú mrkvu, petržlen a kaleráb, prikryjeme a dusíme 15 minút. Zalejeme jemným mäsovým vývarom alebo vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Vody pridáme len toľko, aby polievku nebolo treba zahusťovať a dopĺňať závarkou. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2885
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2886

Podobné recepty:
  • Zdravá pórková polievka

    Zdravá pórková polievka

  • Vianočná hríbovica

    Vianočná hríbovica

  • Polievka z rakov na kráľovský spôsob

    Polievka z rakov na kráľovský spôsob

kuk