Makové rožky

2016-04-26

Ingrediencie

  • 1 kg hrubej múky
  • 5 l mlieka
  • 1 kvasnice
  • 2 hrste cukru
  • 100 g masti
  • soľ. Plnka: mak
  • mlieko
  • lekvár.

Postup

Krok 1

Z múky, mlieka, cukru, masti, štipky soli a rozdrobených kvasníc vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 6 častí a necháme vykysnúť. Každé cesto rozdelíme na 8 častí, ktorú naplníme plnkou. Cesto zvinieme do rožteka a uložíme na plech. Dáme piecť do rúry. Plnka: mlieko privedieme do varu a zalejeme ním mak. Primiešame aj lekvár.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 606
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

607

Podobné recepty:
  • Vanilkový závin

    Vanilkový závin

  • Hruškovo zázvorový koláč

    Hruškovo zázvorový koláč

  • Nátierka na hrianky

    Nátierka na hrianky