Roštenka na paprike
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g hovädzej roštenky, 50 g masti, soľ, mleté čierne korenie, 4 zeleninové papriky, 1 cibuľa, mäsový vývar, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 1 lyžica ovsených vločiek.
Postup
Krok 1
Dobre odležané mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme, opražíme v rozohriatej masti z obidvoch strán, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom pridáme zeleninové papriky bez jadrovníkov pokrájané na hrubšie rezance a cibuľu pokrájanú nadrobno, podlejeme mäsovým vývarom, v ktorom sme rozmiešali rajčiakový pretlak, prikryjeme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Keď je mäso takmer mäkké, posypeme ho ovsenými vločkami a dodusíme.