Vianočník

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 400 g hrubej muky, 6 lyžíc kakaa, kandizované ovocie, hrozienka, 100 g nahrubo posekaných vlašských orechov, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, citrónovú kôru, 6 vajec, 240 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 g masla alebo rastlinného tuku.

Postup

Krok 1

Zmäknuté maslo alebo tuk vymiešame so žĺtkami, postupne pridávame strúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, hrozienka, nadrobno posekané kandizované ovocie, orechy, kakao, tuhý sneh z bielok a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy a pečieme asi 30 minúť. O tom, či je chlebík upečený sa presvedčíme tak, že doň pichneme ihlicu a ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme ho vybrať z rúry. Hotový chlebíček necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1081
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1082

Podobné recepty:
  • Trojdňový čistiaci program

    Trojdňový čistiaci program

  • Fritule

    Fritule

  • Špenátová štrúdľa

    Špenátová štrúdľa

kuk