Zapečené špagety na milánsky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny , Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- 400 g špagiet, soľ, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých húb, potlčená rasca, 150 g šunky, 100 g postrúhaného syra, 1 dl smotany, 3 vajcia, postrúhaný muškátový oriešok, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno.
Postup
Krok 1
Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. V rozohriatom oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistené a pokrájané čerstvé huby, potlčenú rascu a udusíme do mäkka. Udusené huby premiešame s uvarenými špagetami a so šunkou posekanou nadrobno, vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtky. Nakoniec ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno, navrch rozotrieme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a zapečieme vo vyhriatej rúre.