Silvestrovský rožkový puding

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 40 g masla alebo tuku, 100 g práškového cukru, vanilku, 3 žĺtky, 6 rožkov, 2 dl mlieka, 30 g hrozienok, 30 g orechov alebo mandlí, sneh. Šodó (pre dospelých): 2,5 vína, 2 vajcia, 1 lyžičku múky, 70 g cukru, škoricu.

Postup

Krok 1

Rožky pokrájame na kolieska, usušíme ich v rúre a zvlhčíme teplým mliekom. V miske vymiešame maslo s cukrom, žĺtkami a potlačenou vanilkou. K tomu pridáme rožky, zomleté orechy alebo olúpané mandle, nadrobno posekané umyté a prebraté hrozienka. Nakoniec zamiešame tuhý sneh. Cesto dáme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej formy. Dobre zavrieme a varíme v hrnci s vriacou vodou 45 minút. Hotový vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrom. Dospelým k tomu podávame šodó: do hrnčeka dáme celé vajce, cukor, múku a škoricu alebo vanilku a spolu dobre vymiešame. Pridáme víno a za stáleho miešania uvaríme dosť hustý krém. Šodó nesmie zovrieť. Potom ho vychladíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 617
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

618

Podobné recepty:
  • Gibanica (Chorvátsko)

    Gibanica (Chorvátsko)

  • Šťavnaté hovädzie v ryžovom venci

    Šťavnaté hovädzie v ryžovom venci

  • Banánová roláda

    Banánová roláda