Kurča pod zeleninovou prikrývkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 väčšie kurča, 40 g mletej škorice, soľ, olej na vymastenie pekáča a kúsok masla navrch, 2 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 menší zeler, 3 mrkvy, 3 petržleny, 1 malú brokolicu, 200 g sterilizovanej kukurice, 1 kg zemiakov, trochu sójovej omáčky a zeleninovú koreniacu zmes, 100 g strúhaného syra.
Postup
Krok 1
Umyté a očistené kurča naporciujeme. Každý kúsok posolíme a obalíme v mletej škorici. Zeleninu očistíme a pokrájame. Väčší a hlbší pekáč dobre potrieme olejom, na spodok rovnomerne rozložíme pripravené porcie kurčaťa, pomedzi ne i na ne úhľadne poukladáme kolieska cibule, pokrájaný cesnak a všetku zeleninu, posypeme kukuricou. Povrch urovnáme, posolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a poprášime zeleninovou koreniacou zmesou. Navrch dáme vrstvu očistených zemiakov, pokrájaných na kolieska, posolíme, posolíme a obložíme plátkami masla. Najprv pečieme prikryté pri vyššej teplote, potom teplotu zmiernime a dopečieme odokryté. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom. Pri servírovaní môžeme porcie ozdobiť bielym jogurtom, do ktorého sme posekali pažítku.