Slovenské cibuľové halušky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, soľ, 250 g hladkej múky, 100 g údenej slaniny, 4 cibule.
Postup
Krok 1
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky, pomiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Údenú slaninu pokrájame na kocky alebo na hrubé rezance, rozškvaríme, a keď' slanina pustí masť, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opražíme do zlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme opraženou cibuľou a opraženou slaninou a pokvapkáme horúcou masťou.