Slovenské cibuľové halušky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, soľ, 250 g hladkej múky, 100 g údenej slaniny, 4 cibule.

Postup

Krok 1

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky, pomiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Údenú slaninu pokrájame na kocky alebo na hrubé rezance, rozškvaríme, a keď' slanina pustí masť, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opražíme do zlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme opraženou cibuľou a opraženou slaninou a pokvapkáme horúcou masťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1131
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1132

Podobné recepty:
  • Vysmážaná cibuľa

    Vysmážaná cibuľa

  • Tekvicovo karfiolové karí

    Tekvicovo karfiolové karí

  • Ľadový šalát v teplom kabáte

    Ľadový šalát v teplom kabáte

kuk