Smotanovo- orechová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Cesto: 6 žĺtkov, 120 g mletých orechov, 1 lyžičku mletej kávy, 6 bielkov. Plnka: 2,5 dl kyslej smotany, 120 g práškového cukru, 130 g mletých orechov. Na ozdobenie: 0,5 l šľahačkovej smotany, strúhanú čokoládu, ovocie.

Postup

Krok 1

Žĺtka vymiešame s orechmi, mletou kávou a snehom z bielkov. Cesto vylejeme na plech a upečieme piškótu. Po vychladnutí ju rozdeliť na 2 časti. Plnka: smotanu, práškový cukor a orech spolu vymiešame. Na prvú časť korpusu dáme plnku, poukladáme na ňu zavárané maliny alebo jahody, navrstvíme druhú časť plnky. Položíme druhú časť cesta, ktoré polejeme šťavou z kompótu. Povrch ozdobíme šľahačkou, strúhanou čokoládou a ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 868
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

869

Podobné recepty:
  • Tiramisu z Košíc

    Tiramisu z Košíc

  • Lasagne so šošovicou

    Lasagne so šošovicou

  • Štrúdľa - pizza

    Štrúdľa - pizza

kuk