Mačanka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 1 liter šťavy z kyslej kapusty, vodu, 4 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, 2 bobkové listy, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 150 g sušených húb, 1 údenú klobásu, 1 sladkú smotanu, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžicu masla, 1 lyžičku mletej červenej papriky, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Šťavu z kyslej kapusty rozmiešame s vodou tak, aby tekutina bola príjemne kyslá. Pridáme prelisovaný cesnak, celé čierne korenie, bobkové listy, zeleninovú koreniacu zmes, sušené huby (premyté a krátko vopred namočených vo vode) a celú údenú klobásu. Všetko varíme asi 45 minút. Sladkú smotanu rozhabarkujeme s polohrubou múkou. Klobásu vyberieme a prilejeme smotanu. Mala by vzniknúť omáčka, ale nie príliš hustá, a ani nie riedka. Povaríme ešte 5 minút a odstavíme. V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme mletú červenú papriku a nakrájanú klobásu. Na tanier naberieme mačanku, na vrch dáme rozpustené maslo a klobásu a okoreníme mletým čiernym korením. Podávame s chlebom. ktorý máčame v mačanke.