Mačanka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 liter šťavy z kyslej kapusty, vodu, 4 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, 2 bobkové listy, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 150 g sušených húb, 1 údenú klobásu, 1 sladkú smotanu, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžicu masla, 1 lyžičku mletej červenej papriky, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Šťavu z kyslej kapusty rozmiešame s vodou tak, aby tekutina bola príjemne kyslá. Pridáme prelisovaný cesnak, celé čierne korenie, bobkové listy, zeleninovú koreniacu zmes, sušené huby (premyté a krátko vopred namočených vo vode) a celú údenú klobásu. Všetko varíme asi 45 minút. Sladkú smotanu rozhabarkujeme s polohrubou múkou. Klobásu vyberieme a prilejeme smotanu. Mala by vzniknúť omáčka, ale nie príliš hustá, a ani nie riedka. Povaríme ešte 5 minút a odstavíme. V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme mletú červenú papriku a nakrájanú klobásu. Na tanier naberieme mačanku, na vrch dáme rozpustené maslo a klobásu a okoreníme mletým čiernym korením. Podávame s chlebom. ktorý máčame v mačanke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1032
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1033

Podobné recepty:
  • Pochúťka z diviny

    Pochúťka z diviny

  • Kel prekladaný klobásou

    Kel prekladaný klobásou

  • Orechové mušle

    Orechové mušle

kuk