Štiavnický guláš

2004-12-27

Ingrediencie

  • 400 g bravčovej krkovičky s kosťou, 400 g hovädzieho (predné bez kosti), 4 cibule, 3 lyžice bravčovej masti, 800 g olúpaných zemiakov, 1 rajčinu, 1 papriku, mletú červenú paprika, rascu, mleté čierne korenie, 1/2 lyžice maďarskej zmesi Erős Pista, 1 čili papričku, majorán.

Postup

Krok 1

Na zohriatu masť pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme na kocky nakrájané bravčové a hovädzie mäso a opražíme. Keď už je mäso zatiahnuté a pripečené pridáme mletú papriku, zamiešame, zalejeme vodou. Pridáme mleté čierne korenie, rascu, na kocky nakrájanú rajčinu a nakrájanú papriku a nastrúhame asi 250 g zemiakov. Varíme pokiaľ mäso nie je mäkké - asi 60 minút. Pridáme čili papričku, 1/2 lyžice maďarskej zmesi Eres Pista a majorán a ešte chvíľu povaríme. Podávame s bielym chlebom a na drobno pokrájanou cibuľou a cesnakom (do taniera pridáme 1 lyžicu cibule a 1 lyžičku cesnaku).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 530
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

531

Podobné recepty:
  • Rychvaldský rybí bujón

    Rychvaldský rybí bujón

  • Tekvicová polievka s parmezánom

    Tekvicová polievka s parmezánom

  • Letná polievka

    Letná polievka

kuk