Roláda zo zvyškov
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- Zvyšky klobásy, údeného mäsa, varené vajcia, uhorky, baranie rohy, čerstvé mleté mäso, žemľu, soľ, korenie, strúhaný syr.
Postup
Krok 1
Mleté mäso pripravíme ako na karbonátky – zmiešaním s namočenou a vyžmýkanou žemľou, soľou a korením. Zvyšky nasekáme na menšie kúsky a zapracujeme do mäsovej masy. Tvarujeme karbonátky, ktoré vypražíme v horúcom tuku. Pri príprave rolády mäsovú masu navrstvíme na alobal, alebo fóliu, navrch dáme zvyšky a zvinieme. Pomocou fólie zvinieme do rolády a upečieme (bez fólie) na pekáči. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.