Zemiakové knedle plnené špenátom

2005-01-06

Ingrediencie

  • Zemiakové cesto: 1 kg starších zemiakov strednej veľkosti, 1 vajce, 1 žĺtok, 300 g hladkej múky, štipku soli. Plnka: 500 g mrazeného špenátu, 150 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, prelisovaný cesnak. Posýpka: rozpustené živočíšne maslo, postrúhaný syr.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke. Po zovretí vody ich necháme variť ešte asi 20 až 25 minút. Po uvarení zemiaky ešte za tepla ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, vajce so žĺtkom a soľ. Vypracujeme hladké cesto. Keď je treba, primiesime ešte múku. Cesto by sa nemalo lepiť. Dosku posypeme múkou a rozdelíme na dve časti. Každú zvlášť vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a nakrájame na rovnako veľké štvorce. Každý naplníme plnkou a pevne uzavrieme. Knedle uvaríme na dvakrát. Predídeme tak ich zlepeniu. Varíme ich dovtedy kým nevyplávajú na povrch. Do vody ešte môžeme priliať trochu oleja. Plnka: rozmrazený špenát zmiešame s postrúhaným syrom, bielkom a korením. Všetko premiešame. Hotové a uvarené knedle posypeme strúhaným syrom a polejeme roztopeným maslom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 594
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

595

Podobné recepty:
  • Cestovinový šalát III

    Cestovinový šalát III

  • Zapekané plnené bedle

    Zapekané plnené bedle

  • Ovocná placka so zemiakmi

    Ovocná placka so zemiakmi