Zasnežené cestoviny

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g cestovín, 300 g mletého mäsa, 300 g tvrdého syra, 200 g zeleniny (napríklad mrazená – karotka s hráškom), 2 až 3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 1 menšiu hlávku kapusty, 5 vajec, 2,5 dl kyslej smotany, mletú červenú papriku, soľ, sójovú omáčku, omáčku čili.

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na tuku speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a za stáleho miešania krátko podusíme. Ochutíme soľou, prelisovaným cesnakom, sójovou omáčkou a omáčkou čili. Pridáme na kocky pokrájanú zeleninu, premiešame a odstavíme. Zmiešame s uvarenou cestovinou. Smotanu zmiešame so žĺtkami, mletou červenou paprikou, soľou a pridáme k zmesi cestovín, mäsa a zeleniny. Primiešame aj polovicu postrúhaného syra. Z hlávky kapusty vykrojíme hlúb a vložíme ju do osolenej vriacej vody a asi 10 minút povaríme. Jednotlivé listy kapusty oddelíme. Do vymasteného pekáča poukladáme listy kapusty a navrstvíme na ne polovicu zmesi cestovín, mäsa a zeleniny. Pokladieme druhú vrstvu kapustových listov, vrstvu zmesi cestovín, mäsa a zeleniny a znova vrstvu kapustových listov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zamiešame druhú polovicu postrúhaného syra a navrstvíme na kapustové listy. Rúru zohrejeme na 160 stupňov Celzia a zapekáme 25 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 555
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

556

Podobné recepty:
  • Panenka so špenátom

    Panenka so špenátom

  • Osvedčený recept na kečup

    Osvedčený recept na kečup

  • Tvaroh s ružovým grepom

    Tvaroh s ružovým grepom