Lasagne so šošovicou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 375 g šošovice, 0,75 l zeleninového vývaru, 750 g póru, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 2,5 dl mlieka, 200 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, tuk na vymastenie formy, 12 plátkov lasagní.

Postup

Krok 1

Šošovicu dáme do 0,5 l zeleninového vývaru a varíme asi 10 minút. Pór pokrájame na kolieska. Pridáme k šošovici a spolu dovaríme. V hrnci zohrejeme tuk, pridáme múku a necháme speniť. Za stáleho miešania zriedime s 2,5 dl vývaru a za stáleho miešania povaríme. Do omáčky primiešame 2/3 postrúhaného tvrdého syra, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Šošovicu s pórom scedíme. Pekáč vymastíme tukom. Poukladáme doň lasagne, vrstvu šošovice s pórom a omáčku. Vrstvy striedame, pričom poslednú vrstvu tvoria lasagne poliate omáčkou. Povrch posypeme vločkami tvrdého syra. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1133
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1134

Podobné recepty:
  • Dusené jablká a hrušky

    Dusené jablká a hrušky

  • Domates - hroznové listy plnené ryžou

    Domates - hroznové listy plnené ryžou

  • Ruská kapustová polievka

    Ruská kapustová polievka

kuk