Hustá zeleninová polievka

2016-06-06

Popis

kratky popis

Ingrediencie

  • 60 g údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 400 g zeleniny (mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • karfiol
  • kaleráb
  • pór
  • kel
  • 1 kapustový list
  • zelený hrášok)
  • 250 g zemiakov
  • 1
  • 25 I vody alebo riedkeho mäsového vývaru
  • 100 g ryže alebo krúpok
  • soľ
  • zelená petržlenová vňať
  • 50 g tvrdého postrúhaného syra.

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme očistenú cibuľu posekanú nadrobno a opražíme. Zeleninu očistíme, pokrájame a pridáme spolu s očistenými zemiakmi pokrájanými na malé kocky k cibuli. Krátko opražíme, zalejeme vodou alebo riedkym mäsovým vývarom, pridáme ryžu alebo krúpky, osolíme a uvaríme do mäkka. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Postrúhaný syr pridáme do polievky až na tanieroch.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 987
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

988

Podobné recepty:
  • Smotanová polievka s kuriatkami

    Smotanová polievka s kuriatkami

  • Mrkvová polievka so zázvorom

    Mrkvová polievka so zázvorom

  • Hrachová polievka s údeným

    Hrachová polievka s údeným

kuk