Džgance

2018-01-11

Popis

Džgance. Za tepla ich posypeme tvarohom, opraženou cibuľou a podávame.

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • soľ
  • 5 lyžíc krupice
  • mlieko
  • 1 vrchovatú lyžicu masla
  • 2 cibule
  • 1 tvaroh
  • masť.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Vodu scedíme. Uvarené zemiaky poprášime krupicou, prilejeme horúce mlieko a maslo. Ešte horúce všetko potlačíme a zakryjeme pokrievkou, aby krupica napučala. Pridáme cibuľu opraženú na masti a premiešame. Lyžicou naberáme z hmoty rôznotvaré halušky, ktoré opražíme na horúcej masti. Za tepla ich posypeme tvarohom, opraženou cibuľou a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2584

Podobné recepty:
  • Palacinky s brokolicovou plnkou

    Palacinky s brokolicovou plnkou

  • Zemiaky s vajciami

    Zemiaky s vajciami

  • Syrovozemiakové smažienky

    Syrovozemiakové smažienky

kuk