Lutilský chlebík

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 1/2 kocky droždia, 1 vajce, 1 lyžicu bravčovej masti, štipku soli, 2 lyžice bieleho jogurtu, troška cukru na kvások, cesnak, bryndzu, syr.

Postup

Krok 1

Z droždia, cukru a 2 dl teplej vody zarobíme kvások. Necháme ho dobre vykysnúť. Do misky dáme hladkú múku, štipku soli, cukru, vajce, masť, biely jogurt, vlejeme kvások a dobre vymiesime. Ak by bolo potrebné urobiť cesto redšie, prilejeme vlažnú vodu. Vymastíme plech a posypeme múkou. Cesto dáme vykysnúť do stredu plechu, potom ho roztlačíme rukami, dobre potrieme bravčovou masťou, posypeme bryndzou, cesnakom, syrom a necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 661
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

662

Podobné recepty:
  • Jogurtová omáčka

    Jogurtová omáčka

  • Nátierka z hydinovej pečene a olív

    Nátierka z hydinovej pečene a olív

  • Kokosové srdiečka

    Kokosové srdiečka

kuk