Orechový chlieb s olivami a ementálom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky, 1 kocku droždia, 2 dl bieleho vína, 0,8 dl oleja, 3 vajcia, 1 lyžicu soli, 100 g postrúhaného ementálu, 2 lyžice provensálskych bylín, 100 g jadier vlašských orechov, 100 g zelených a čiernych olív.

Postup

Krok 1

Z múky, droždia, vína a oleja vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť asi 45 minút. Potom do cesta primiešame vajcia, ementál, bylinky, posekané orechy a olivy. Formu z vyšším okrajom potrieme olejom, dáme do nej cesto a znovu necháme cesto kysnúť asi 45 minút. Chlieb pečieme pri 190 stupňoch Celzia asi 50 minút až 1 hodinu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 651
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

652

Podobné recepty:
  • Ríbezľový koláč

    Ríbezľový koláč

  • Cestoviny zapečené s mäsom

    Cestoviny zapečené s mäsom

  • Malé jahodové cheesecakes

    Malé jahodové cheesecakes

kuk