Orechové buchty

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 dl mlieka, 20 g kvasníc, 500 g hladkej múky, 100 g varených zemiakov (1 väčší zemiak), 70 g masla, 70 g mletých vlašských orechov, 2 vajcia, 0,5 dl rumu, soľ, cukor, malinový kompót.

Postup

Krok 1

Najprv pripravíme kvások z teplého mlieka, kvasníc, malého množstva cukru. Do preosiatej múky najemno postrúhame uvarený zemiak, pridáme kvások, roztopené maslo, 2 vajcia, medzi prsty soľ, mleté orechy a vymiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Z cesta tvarujeme guľky (40 až 45 buchiet), ktoré ukladáme na vymastený plech. Na plechu ich necháme ešte kysnúť, potrieme ich žĺtkom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 až 20 minút. Scedené maliny rozmixujeme spolu s rumom a podávame k orechovým buchtám.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1042
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1043

Podobné recepty:
  • Tvaroh s ananásom

    Tvaroh s ananásom

  • Bryndzový posúch

    Bryndzový posúch

  • Chameleónky (halušky)

    Chameleónky (halušky)

kuk