Ražničí I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 400 g bravčového karé bez kostí, soľ, mleté čierne korenie, 2 cibule, 100 g údenej slaniny, 250 g zemiakov, tuk na vymastenie pekáča.
Postup
Krok 1
Dobre odležané mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom rezne pokrájame na menšie kusy, ktoré pozapichujeme striedavo s kolieskami očistenej cibule a plátkami údenej slaniny na ihlice. Do vymasteného pekáča uložíme očistené zemiaky pokrájané na kolieska, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, na ne uložíme ražničí, pokvapkáme roztopenou masťou a upečieme. Počas pečenia ražničí obraciame.