Jazyk so sardelovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Jazyk, 3 lyžice masla, 1 lyžicu hladkej múky, 1 menšiu cibuľu cibuľu, 100 g sardel, 2 dl sladkej smotany, soľ, cukor, mleté čierne korenie, 2 klinčeky, štipku mletej škorice, štipku mletého zázvoru, štipku postrúhaného muškátového orieška, citrónovú šťavu.

Postup

Krok 1

Jazyk uvaríme v osolenej vode. Z masla a múky pripravíme červenú zásmažku s cibuľou, zalejeme vývarom z jazyka a krátko povaríme. Pridáme rozotrené sardely, smotanu, podľa chuti soľ, cukor, mletým čiernym korením, rozdrvenými klinčekmi, škoricou, zázvorom, postrúhaným muškátovým orieškom a citrónovú šťavu. Do omáčky vložíme pokrájaný jazyk.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 669
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

670

Podobné recepty:
  • Kuracie medailóniky a zemiakovo vajcové ragú

    Kuracie medailóniky a zemiakovo vajcové ragú

  • Fašírky z údeného mäsa

    Fašírky z údeného mäsa

  • Praženica s reďkovkami

    Praženica s reďkovkami

kuk