Uhorky plnené mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 menšie šalátové uhorky, soľ, 2 cibule, 2 lyžice oleja, 50 g šampiňónov, 200 g hovädzieho mäsa, 150 g prerasteného bravčového mäsa, 1 strúčik cesnaku, 1 žemľa, 1 lyžica mlieka, 1 kapia, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, mäsový vývar, zelená petržlenová vňať posekaná nadrobno.

Postup

Krok 1

Šalátové uhorky umyjeme, olúpeme, rozkrojíme po dĺžke napoly, dužinu vydlabeme a vnútro uhoriek osolíme. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatom oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka. Obidva druhy mäsa zomelieme, pridáme cesnak rozotrený so soľou, zomletú žemľu sparenú horúcim mliekom, kapiu pokrájanú na malé kúsky a udusené šampiňóny. Všetko okoreníme mletým čiernym korením, poprášime mletou červenou paprikou a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme uhorky, vložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme vývarom a upečieme do mäkka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 588
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

589

Podobné recepty:
  • Špargľa so šunkou a špenátom po florentsky

    Špargľa so šunkou a špenátom po florentsky

  • Karfiol plnený mletým mäsom

    Karfiol plnený mletým mäsom

  • Zakladaná cvikľa

    Zakladaná cvikľa

kuk