Dusený diviak

2018-01-09

Popis

Dusený diviak, ako prílohu podáme žemľovú knedľu a mäso ozdobíme ríbezľami.

Ingrediencie

  • 1000 g mäsa z diviaka
  • 100 g slaniny
  • 100 g masla
  • 400 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
  • 1 ks bobkový list
  • soľ
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • citrón
  • 1 dl bieleho vína
  • 2 lyžica hladkej múky
  • cukor podľa chuti

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme výdatne slaninou a osolíme. Na masle, ktoré sme predtým rozohriali, mäso zo všetkých strán prudko opražíme a potom vyberieme. Do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu, bobkový list, korenie, kolieska citróna. Pridáme opečené mäso, podlejeme horúcim vývarom a udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, v malom množstve studenej vody rozhabarkujeme múku, pridáme do šťavy, pridáme víno, cukor, všetko rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme. Môžeme zjemniť kúskom masla. Ako prílohu podáme žemľovú knedľu a mäso ozdobíme ríbezľami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1444
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1445

Podobné recepty:
  • Bulharská sarma

    Bulharská sarma

  • Plnený špenátový list

    Plnený špenátový list

  • Hydinové guľky s omáčkou

    Hydinové guľky s omáčkou

kuk