Dusený diviak
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zverina , Diviak
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusený diviak, ako prílohu podáme žemľovú knedľu a mäso ozdobíme ríbezľami.
Ingrediencie
- 1000 g mäsa z diviaka
- 100 g slaniny
- 100 g masla
- 400 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- 1 ks bobkový list
- soľ
- čierne korenie
- nové korenie
- citrón
- 1 dl bieleho vína
- 2 lyžica hladkej múky
- cukor podľa chuti
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme výdatne slaninou a osolíme. Na masle, ktoré sme predtým rozohriali, mäso zo všetkých strán prudko opražíme a potom vyberieme. Do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu, bobkový list, korenie, kolieska citróna. Pridáme opečené mäso, podlejeme horúcim vývarom a udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, v malom množstve studenej vody rozhabarkujeme múku, pridáme do šťavy, pridáme víno, cukor, všetko rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme. Môžeme zjemniť kúskom masla. Ako prílohu podáme žemľovú knedľu a mäso ozdobíme ríbezľami.