Chrenová sekaná
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Mleté mäso
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 25 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Netradične chrenová sekaná môže byť na vašom stole vďaka svojej chuti tradíciou!
Ingrediencie
- 600 g mletého mäsa (hovädzie + bravčové)
- 1 hlávka veľkú cibuľu
- 50 g slaniny
- masť
- 4-5 strúčik cesnaku
- majorán
- soľ
- zeleninovú koreniacu zmes
- mleté čierne korenie
- 3 ks žemle
- mlieko
- 2 ks vajcia
- 100 g strúhaného chrenu
Postup
Krok 1
K mletému mäsu primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu, žemle namočené v mlieku a pomleté, prelisovaný cesnak, majorán, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, korenie, vajcia a surový postrúhaný chren. Dobre vymiešame, ak je zmes tuhá, pridáme vývar a necháme odstáť.
Krok 2
Slaninu pokrájame na kocky, zmiešame s mäsom, vytvarujeme bochník a položíme vymastený pekáč. Potrieme bielkom, podlejeme vodou a dáme piecť. Počas pečenia polievame výpekom.