Kvasená kapusta s hruškami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 500 g kvasenej kapusty, 500 g hrušiek, 250 g bravčového bôčiku, soľ, korenie, 1 dl kečupu, cibuľu, 1 lyžicu hladkej múky.
Postup
Krok 1
Bôčik nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a bez tuku krátko zo všetkých strán opečieme. K bôčiku pridáme nakrájanú cibuľu, speníme a zasypeme múkou. Chvíľu smažíme na miernom ohni, potom pridáme pokrájanú kapustu, olúpané a na štvrtiny nakrájané hrušky a kečup. Dusíme na miernom plameni pod pokrievkou do mäkka (bez pridania ďalšej tekutiny). Podávame k zemiakovej alebo hrachovej kaši.