Chrenové čevapčiči
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Mleté mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Čevapčiči s chrenovou omáčkou už nebudete chciet jesť bez nej.
Ingrediencie
- 500 g bravčového bôčika
- 250 g hovädzieho mäsa
- 1 hlávka cibuľu
- 1-2 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 2 ks vajcia
- soľ
- 3 lyžica postrúhaného chrenu
- tuk na vyprážanie
- 0,5 dl oleja
- 0,5 l mlieka
- 2 lyžica hladkej múky
- 2-4 lyžica postrúhaného chrenu
- soľ
- ocot
- štipka cukru
Postup
Krok 1
Bravčové mäso, hovädzie mäso a cibuľu spolu zomelieme, pridáme vajce, soľ, korenie, papriku a chren. Premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy formujeme valce, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na tuku.
Krok 2
Omáčka: Do horúceho oleja dáme múku a opražíme ju. Podlejeme mliekom a povaríme. Ochutíme soľou, octom a cukrom a nakoniec primiešame postrúhaný chren.