Zapečené zemiaky s hubami a praženicou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 750 g zemiakov, 2 cibule, 1 lyžica masti, 400 g húb (hliva ustricová alebo šampiňóny), potlčená rasca, soľ, 2 rajčiaky, 1 lyžica masla, 4 vajcia, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno.

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Cibuľu posekanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme očistené pokrájané huby, potlčenú rascu a soľ, prikryjeme a udusíme do mäkka. Do ohňovzdornej misy striedavo poukladáme vrstvy zemiakov, udusených húb a pokrájaných rajčiakov. Z masla, vajec a posekanej zelenej petržlenovej vňate pripravíme riedku praženicu, ktorú rozvrstvíme na zemiaky s hubami, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1091
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1092

Podobné recepty:
  • Cestovinový šalát s hubami a pestom

    Cestovinový šalát s hubami a pestom

  • Falošná treska I

    Falošná treska I

  • Gója – cigánske jaterničky

    Gója – cigánske jaterničky

kuk