Bratislavské rožky s orechovou plnkou

2015-12-08

Ingrediencie

  • 100 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 ks žĺtky
  • trochu soľ
  • 30 g droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 dl mlieka
  • trochu tuk na vymastenie plechu
  • 1 ks vajce na potretie. O
  • 80 g práškového cukru
  • 2 dl mlieka
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • 2 lyžica preosiatej strúhanky.
  • 150 g orechov

Postup

Krok 1

Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtky, soľ a vykysnutý kvások, ktorý pripravíme z trošky mlieka, cukru, 1 lyžice múky a droždia. Potom pridáme múku a s vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na kúsky, ktoré vyvaľkáme, naplníme plnkou, sformujeme do tvaru rožkov, uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Orechová plnka: Zomleté orechy premiešame s cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme vanilkový cukor, rum, preosiatu strúhanku a všetko spolu vymiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1396
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1397

Podobné recepty:
  • Medovníčky - hneď mäkké

    Medovníčky - hneď mäkké

  • Zákusok s tvarohovým a čokoládovým krémom

    Zákusok s tvarohovým a čokoládovým krémom

  • Broskyňová žemľovka

    Broskyňová žemľovka

kuk