Čílsky zemiakový šalát

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Zapekaný zemiakový šalát s dvoma druhmi majonézových dressingov - s plesňovým syrom alebo s horčicou.

Ingrediencie

  • 8 ks veľkých zemiakov
  • 115 g slaniny
  • 0,15 dl oleja
  • 0,3 dl octu
  • 3 ks posekané zelené cibuľky
  • 5 ks na kocky nakrájaných reďkoviek
  • 2 stonka pokrájaného zeleru
  • 2,5 dl majonézy z plesňového syra
  • 0,15 dl horčice
  • 3 ks posekané na tvrdo uvarené vajcia
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • 2 ks červené papriky upražené olúpané a nakrájané
  • 0,03 dl horčice
  • 0,03 dl kryštálového cukru
  • kajenské korenie
  • 1 ks žĺtok
  • 0,17 dl olivového oleja
  • 0,15 dl citrónovej šťavy
  • 100 g syra s modrou plesňou

Postup

Krok 1

Majonéza s plesňového syra: zmiešame horčicu, cukor, korenie a primiešame žĺtok. Po kvapkách pridávame olej až je zmes veľmi hustá. Primiešame citrónovú šťavu a syr. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca a uvaríme do mäkka. Keď sú uvarené zlejeme ich a opláchneme studenou vodou. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme do chrumkava. Zemiaky vložíme do veľkej misy a pokropíme olejom, octom a primiešame cibuľku, reďkovku a zeler.

Krok 2

V druhej miske zmiešame majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešame so zemiakmi. Vložíme do zapekacej misy a na vrch dáme zbytok zmesi a slaninu. Zapekáme až do zlatohneda.

Krok 3

Podávame v sklených miskách a povrch ozdobíme červenou paprikou a mladou cibuľkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 685
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

686

Podobné recepty:
  • Šalát zo surového čierneho koreňa

    Šalát zo surového čierneho koreňa

  • Hroznová desiata

    Hroznová desiata

  • Koláč s lichi

    Koláč s lichi

kuk