Pikantné oškvarkové pagáče

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 100 g masla, 200 g oškvarkov, 2 vajcia, 50 g kvasníc, 1,5 dl mlieka, 80 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice horčice, 1 lyžicu štipľavej paprikovej pochúťky, alebo kečupu, mleté čierne korenie, soľ, vajce na potretie.

Postup

Krok 1

K múke pridáme vykysnutý kvások (mlieko a kvasnice), rozpustené maslo, vajcia, soľ. Vypracujeme mäkšie cesto a necháme vykysnúť. Oškvarky, cibuľu a cesnak najemno pomelieme, pridáme horčicu, paprikovú pochúťku, korenie a soľ. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a celý plát potrieme oškvarkovou zmesou. Plát cesta poskladáme ako obálku, necháme kysnúť a znova rozvaľkáme. Toto opakujeme tri krát. Z vyvaľkaného plátu cesta vykrajujeme kolieska, poukladáme ich na plech, vidličkou nakreslíme mriežku, potrieme vajcom a upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1341
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1342

Podobné recepty:
  • Kurča pečené na kapuste

    Kurča pečené na kapuste

  • Kapustové rezne

    Kapustové rezne

  • Opekané zemiaky s plesňovým syrom

    Opekané zemiaky s plesňovým syrom

kuk