Tatranské vrchy

2005-03-11

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia, zeleninovú koreniacu zmes, olej na vyprážanie (vhodné aj obyčajné maslo), 2 šľahačkové smotany, 1 údený oštiepok, sterilizovanú špargľu.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia umyjeme a zľahka naklepeme. Jemne okoreníme zeleninovou koreniacou zmesou a necháme hodinu postáť. Na rozpálenom oleji (alebo masle) z oboch strán kuracie prsia vypražíme. K smotane pridáme postrúhaný oštiepok (množstvo je závislé od slanosti oštiepku, zvyčajne postačuje polovica bežnej hrudky). Prsia vyberieme a do výpeku vylejeme smotanu s postrúhaným oštiepkom. Miešame, až kým sa oštiepok úplne nerozpustí. Pridávaním malých dávok obyčajného masla omáčku dohusťujeme. Zvyšný oštiepok nakrájame na tenké plátky. Pri podávaní na kuracie prsia položíme 3 až 4 kúsky špargle, ktoré zakryjeme plátkami nakrájaného oštiepku. Zalejeme horúcou omáčkou. Odporúčaná príloha je ryža a hranolčeky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1074
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1075

Podobné recepty:
  • Kuracie stehná zapekané so šľahačkou

    Kuracie stehná zapekané so šľahačkou

  • Kuracie krídelká s karí omáčkou

    Kuracie krídelká s karí omáčkou

  • Morčacie prsia s višňovou omáčkou

    Morčacie prsia s višňovou omáčkou

kuk