Kötbullar - švédske mäsové guľky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 400 g pomletého hovädzieho mäsa, 1 žĺtok, 1 krajec chleba, 1 červenú cibuľu, 100 g masti, mleté nové korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Z krajca chleba odrežeme kôrku a namočíme ho do vlažnej vody. Cibuľu očistíme a nastrúhame. Jemne pomleté mäso dáme do misy, premiešame s nastrúhanou cibuľou a vyžmýkaným chlebom, podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme žĺtok a spracuje na jemnú zmes. Zo zmesi vlhkými rukami sformujeme malé guľky s priemerom asi 2 cm, ktoré vypražíme na rozpálenej masti dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a s brusnicovým kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 878
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

879

Podobné recepty:
  • Mrkvové guľky

    Mrkvové guľky

  • Škótske filé (rozbif)

    Škótske filé (rozbif)

  • Dezert z piškót

    Dezert z piškót

kuk