Škvarkové pagáčiky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g hrubej múky, 250 g škvariek, soľ, 40 g droždia, 3 dl mlieka, 1 lyžica cukru, 40 g masla, 3 žĺtky, 1 vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Polovicu múky vymiesime so zomletými škvarkami a trochou soli. Do druhej polovice múky pridáme vykysnutý kvások, ktorý sme pripravili z droždia, trošky mlieka a cukru, primiešame roztopené maslo, žĺtky,1 lyžičku soli a so zvyškom mlieka zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu vložíme škvarkové cesto a okraje vykysnutého cesta preložíme cez seba. Potom cesto rozvaľkáme natenko, preložíme a necháme vykysnúť. Prekladanie a vaľkanie cesta opakujeme 3 až 4 razy. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 až 2 cm, povykrajujeme z neho okrúhle pagáčiky, uložíme ich na plech a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre do červena.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 707
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

708

Podobné recepty:
  • Tekvicové koláčiky

    Tekvicové koláčiky

  • Čokoláda - Pave

    Čokoláda - Pave

  • Brokolicová torta

    Brokolicová torta