Veľkonočný veniec

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1,25 dl mlieka, 70 g kryštálového cukru, 0,5 kg hladkej múky, 1 žĺtok, štipku soli, 100 g masla, 30 g droždia, vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Z malého množstva mlieka, soli, droždia a cukru si pripravíme kvások. Po vykysnutí ho zmiešame s múkou, roztopeným maslom, mliekom, cukrom a žĺtkom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú naplníme plnkou, zvinieme a stočíme do varu venca. Potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2268
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2269

Podobné recepty:
  • Syrové tajomstvo

    Syrové tajomstvo

  • Nákyp z mletého mäsa a baklažánov

    Nákyp z mletého mäsa a baklažánov

  • Veľkonočný baranček

    Veľkonočný baranček

kuk