Veľkonočný veniec
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 1,25 dl mlieka, 70 g kryštálového cukru, 0,5 kg hladkej múky, 1 žĺtok, štipku soli, 100 g masla, 30 g droždia, vajce na potretie.
Postup
Krok 1
Z malého množstva mlieka, soli, droždia a cukru si pripravíme kvások. Po vykysnutí ho zmiešame s múkou, roztopeným maslom, mliekom, cukrom a žĺtkom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú naplníme plnkou, zvinieme a stočíme do varu venca. Potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Po upečení posypeme práškovým cukrom.