Cibuľová omáčka (bulharský recept)
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Bulharská lahôdka k mäsu.
Ingrediencie
- 2 ks cibule
- 3 lyžica masti alebo oleja
- 1 lyžička paradajkového pretlaku
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžica octu
- 50 g kyslých uhoriek
- soľ
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme paradajkový pretlak a dusíme, pokým sa neodparí tekutina. Potom pridáme múku a chvíľu spolu osmažíme. Pridáme papriku, premiešame a pridáme ocot.
Krok 2
Rozriedime horúcou vodou a krátko povaríme. Pridáme nadrobno pokrájané uhorky, soľ a krátko povaríme. Podávame k mäsu.