Zapekaná čakanka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 800 g čakanky, 60 g hovädzieho špiku, strúčik cesnaku, olivový olej, mleté čierne korenie, 1,25 dl suchého bieleho vína, rajčiny, bazalku, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu.

Postup

Krok 1

Čakanku rozpolíme, väčšie hlávky rozštvrtíme. Hovädzí špik vložíme do studenej vody. Strúčik cesnaku opražíme v olivovom oleji. Vložíme čakanku, krátko ju opražíme, osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Dusíme asi 8 minút. Rajčiny ošúpeme a vyberieme jadierka. Bazalku pokrájame na tenké pásiky. Čakanku preložíme do zapekacej misy, na čakanku poukladáme rajčiny, posypeme bazalkou, obložíme pokrájaným špikom a posypeme parmezánom. Pečieme 5 až 8 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 909
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

910

Podobné recepty:
  • Letný šalát so syrom feta

    Letný šalát so syrom feta

  • Opekance s údeným oštiepkom

    Opekance s údeným oštiepkom

  • Karfiol zapekaný s cestovinou

    Karfiol zapekaný s cestovinou

kuk