Zapekaná čakanka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 800 g čakanky, 60 g hovädzieho špiku, strúčik cesnaku, olivový olej, mleté čierne korenie, 1,25 dl suchého bieleho vína, rajčiny, bazalku, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu.
Postup
Krok 1
Čakanku rozpolíme, väčšie hlávky rozštvrtíme. Hovädzí špik vložíme do studenej vody. Strúčik cesnaku opražíme v olivovom oleji. Vložíme čakanku, krátko ju opražíme, osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Dusíme asi 8 minút. Rajčiny ošúpeme a vyberieme jadierka. Bazalku pokrájame na tenké pásiky. Čakanku preložíme do zapekacej misy, na čakanku poukladáme rajčiny, posypeme bazalkou, obložíme pokrájaným špikom a posypeme parmezánom. Pečieme 5 až 8 minút.